Pages

Click Here For Cool HearBeat!

13 November 2011

Last Saturday Night

Three Gorjes Women (haha..) 'n' One Sleepy Tahap Cipan Cute Girls (Nadiya)

Semalam we are having a Ladies Nite..a dinner with Perkep2 and also those Perkup Band..Highlands Bits...Temanye Anggun..but i dont think that i looked Anggun or gorjes last nite..muahaha..I dont deserve for Ratu Anggun or what kind of ratu..ekin suka jadi diri ekin..whatever lah..
Quite happy last nite because dapat 'turun padang' untuk poco2 and perform a traditional Malay Dance with akak2, adik2 n makciks2.. (Wahh..macam ADUN gitu..turun2 padang..) even the beginner of the function i've a little bit problem..OYA (Oh Ya Allah..). Tak dapat arrive awal, maybe i'm the last one who reach there! Huhuhuhu..
This year buat dekat Hotel Rossa Passadena Brinchang, last year dekat Equatorial..malan Arabian Nite..haha..still remember i'm wearing all black like a woman in Padang Pasir with my shawl covering my mouth and nose..huhu..so funny. 

Me in Black and Red Dress
I've got the really ratu for u all..haha...

Ratu Damia Chomel!

Sebab dia sangat cute..so i'm trying to take a photo with her..but look?? What happen to da photo..arghhhh..damia..tepi la sikit..acik nak take2 photo ngan kamu ni..ishhh..susa la..camne nk jadi cover girl nihh..ahak.

Ratu Damia said: Tak mau..tak mau..tepi laaa....

Apa pun i'm glad even penat menari pakai high heels! Hope next time boleh happening mcm ni lagi..See Ya!

P/s: Wondering apa pula tema pakaian tahun depan..emmm..



11 November 2011

Ekin Is Cooking!

Yummm..sedap ke kalau ekin masak?? Waaa...tak tau apa rasanye...tapi so far my hubby boley telan lagi..wakaka..very interested dengan resipi Toad In The Hole..wahhh nama nye sangat la pelik..hari ni balik rehat tengahari kat rumah lama skit..biasa la hari jumaat...wahahaha...maka tergoogle la resepi dia. Alang-alang dah tengok tu rasa cam nak buat je! tapi memandangkan baru je masuk rumah baru..apa pun tak ada lagi..jadi terbatal la niat dan angan2 nk buat kueh ni..

Tapi sempat la mencoret resepi nye..mana la tau next time kalau pree2 tu leh la buat..kalo nak tau apeke resepi Toad In The Hole ni..SILA LA TEKAN DEKAT SINI.

P/s: wAHH..Title di atas hanya indah khabar dari rupa...

30 October 2011

Rumahku Syurgaku

Rumahku syurgaku a.ka. home sweet home..hoyehhh..dah boleh masuk rumah sendiri..after siap dicat..dipasang langsir, diletak tikar n kapet..fuhh..finally..both of us dh ada rumah sendiri a.k.a berek sendiri..muahahaha..rumah sendiri dalam proses pembinaan daaa...

Rumah kami kaler dia hijau petronas..aha...pelik kan..warna asal yg dipilih adalah biru turquoise (halamakk..ye ke aku spell ni?)..tetapi after siap cat semua the colour turn to green (almost like green petronas!) Warna stesen minyak 2..











(nila kaler yg sepatutnya dalam rumah kami..)

Tapi..

Setelah dicat, ia jadi begini...warna mcm logo ni..













Tapi..kt dalam sudah bilik telah dicat kaler soft purple gitu..nice and so sweet..xsabar nak duduk kat rumah 2..sekarang dah hampir 90 peratus siap..lepas ni boleh la masak, kemas n buat semua kerja rumah macam duduk kat rumah sendiri!! Yahoo..

P/s: Rumah baru, suasana baru.. :)

29 October 2011

Master Chef Malaysia!





Wallahhh!! Ekin memang suka tengok rancangan ni..selalu tengok yang 'orang putih' punya master chef..sekarang bila dah ada rancangan Master Chef Malaysia rasa teruja jugak.. Episod pertama tengok macam biasa2 saja..tapi sekarang dah makin rancak dan best. Seronok dapat tengok macam-macam resepi yang dimasak. Nyum3..rasa macam nak cuba2 jadi 'chef' kat rumah je bila tengok program 2..






(Chef Priya, Chef Riz, Chef Yahaya, Chef Zubir  & Chef Jo)

Semua peserta pun hebat2 belaka..






Nak citer satu2 pasal semua peserta macam banyak sangat..tapi ekin suka tengok cara n gelagat mereka masak..ada yang hebat, ada yang kelam kabut..tapi dorang best!

P/s: Rasa macam nak masuk je master chef musim ke-2..haha.. (Masak pun biase2 je..ade ati!)
P/s: Tertarik dengan resipi kek tiramisu..nak tahu.. Klik Dekat Sini

25 October 2011

Semangat Blogers!

Wah..sekarang suda pukul 1.50 pagi..kenape xtido lagi..esok kerja!! Oleh kerana harini cuti sempena Besday Sultan Pahang (al maklum la keje kat pahang ni..)..maka semangat untuk kerja esok sangat la kurang..rasa mau cuti lagi..esok satu hari je kerja..lepas 2 lusa cuti lagi..al maklum la Happy Deepavali..waaaa..seronok duk kat Malaysia ni..macam2 cuti ada..Deepavali, CNY, Aidilfitri,Aidiladha..macam2 ada...syok3!!

Yang ada sekarang adalah semangat nk bersenang2 saje ni...tapi besok kena mula fikir balik pasal study, kerja, rumahtangga n my personal life..so sekarang nk lupakan seketika segala masalah n kekusutan yang ada..emmm..kusut ke?? Mana ada masalah yang tak boleh diselesaikan rite?? cuma kekadang cara nak selesaikan masalah 2 berbeza2 skit..ape2 pun dont get your life too messy with problem..cheer2..

Korang tau tak?? Bila kita streess..kepala leh sakit tau..yela..sik mikir je..mana tak jem kepala ni..kalau jem kat roti leh gak makan..sodap 2..haha..camne ke cara nk ilangkan stress??

Ahaa..sini ada..bagi 5 tips cukup ler..


1 - Mulakan dengan teknik mengawal pernafasan dengan tenang dan  tersusun.
2 - Senyum dan aktifkan perasaan positif di minda anda.
3 - Kenalpasti punca masalah dan buat keputusan (decision making)
4 - Berkongsi & melepaskan tekanan dengan beransur-ansur.
5 - Kembali kepada sumber segala motivasi & inspirasi TERAGUNG.

*The best way to hilangkan stress is..capai la Al-Quran and read it..InsyaAllah..Really mujarab!


Yupp..simple je kan..so, before i get stress.. better i go to my bed and have a very nice dreams..nanite..

Tido pon boley ilangkan stress tau!!

~Dont Worry B Happy~

19 October 2011

Kijang Oh Kijang..

Nyum3..sedap ke daging kijang?? xpernah makan ni..ape kah rasenye? mcm daging lembu? kambing? ayam? hehehe..bukan ape..harini hubby wat balik daging kijang...emmm..mana dia dapat xtau le..so kena la masak.. nak masak ape pun xsure lagi ni...selepas layan drama 'sofiyya' ni (tiz yg dulu femes dengan nurkaseh) nk g masak lah..kalo goreng pon sodap nie..hope my hubby mkn la..



Kijang oh kijang..jadi santapan kami malam ni.. :)

07 October 2011

Kisah Plaster & Sakit Uratku

Assalamualaikum..

Jam sekarang 7.59 mlm.. Petang tadi baru abes pembentangan bajet 2012..amacam? puas ati ke? emm..actually ekin pun xtengok sampai abes kerana tepat jek pukul 5 tadi..yakni waktu berakhirnye opis hours..aku terus je drive dalam ujan n menuju ke kedai nasi kukus kt tanah rata. Dek kerana perut yang lapar coz dari tengahari tak makan..sebungkus nasi kukus yg panas,sedap dan menyelerakkan jadi santapan selepas selesai aku bersiram dengan air yang sangat sejokk (xpakai heater pon). Fuhhhh..segar je badan neee..

2-3 hari lepas, ekin demam..demam urat..pernah dengar x? deman urat ni terjadi oleh kerana kita sakit urat lah..hehehe..tapi siyez..sakit gilos kat belakang n pinggang..gara2 pergi urut kat kedai refleksologi baru-baru ni..pastu mandi plak air sejok macam dalam peti ais 2 pagi, petang, siang, malam..perghhh..dah la adik endon yang urut 2 bagi kaw2 punya urut..mcm2 bunyi dah ada..ishhh..eshhh..oshhhh.. (bunyi tahan sakit daaa)...

Naseb baek ade incik asben yg baek ati (kembang idung dia baca ni) tolong tampal koyop yg besar 2 then massage2 skit..mula2 tampal panadol panaflex 2..yg mcm eklan tv tu..yg makcik2 dok cakap..cubalah..cubalah..itu yg sebok nk menge'test' panadol panaflex 2..hehehe..pastu telan obat dia sekali..lega la skit..














Tapi..

Hari berikutnye sakit 2 menjadik2..maka aku mencarik inisiatif laen utk settlekan rasa sakit yg dok menyengat2 neh..lalu masa balik keje singgah la dekat farmasi @ guardian kt brinchang beli la benda alah ni...

Cuba "tiger balm plaster" pulak..


Setelah menampal hampir 3 kali benda ni + massage dr mr.asben..alhamdulillah okey..pastu, bila pagi je xnak mandi air sejok dah..serikkkkk..so harini dah sehat, cerdas dan kuat..yayyy (wah..cam eklan milo lak..) hehe..


Tapi bila dh sehat ni..gatai nk mandi i sejokk lagi..ish33..ape nk jadi..Emm, ok la skang masa utk i-class...minggu ni ada kelas..last seminar dh la x p..hope minggu ni dapat la catch-up balik..huhu..
ok la..ok la..Can Cin Cau..

Salammmm. 
"Dont Worry Be Happy"

17 September 2011

I'm Mrs.ramzi!!


Yes..I'm Mrs. Ramzi..I'm married..syukur alhamdulillah..selesai..hope mahligai yang dibina berkekalan hingga ke akhir hayat..semoga Allah melimpahkan setinggi-tinggi rahmat kepada kami..I'll always pray for the best..it's my life..my destination..go..go..go..gudluck!!

-Dont Worry be Happy-

p/s: Kami da kawen pada 1.9.2011 :)

16 August 2011

Oh my blog...

When i see my blog..i feel alive..(it make me think..ohh..long time i did n't write anything here..i miss u so much..huhuhu..lately i'm  feel so down..like the whole world is dark..why? Like all the doors are closed..i can''t find the way back to my own home! GOSH..whatever it takes i just wanna be happy n happy.. seem like the words HAPPY is not happy as it. OMG..why i'm talking like this..should i say something better??

Uhuhuhu..anyway guys..all the best and salam ramadhan (not too late right?) hehe..

Dun Worry B Happy! I'm OKE. Cau Cin Cau..Salam~~

08 April 2011

Biskut Nostalgia..

emm..emm..mesti korang pernah makan n selalu sangat makan biskut neh..yakni..biskut...


Nila biskut yg mengandungi si sonny,harry n sammy ;)
Masa kecik2 mak slalu beli ni..emm..bukat takat makan..siap wat main2 lagi...bakpe taknye..sebab dorang ni chomel sesangat...
Skang pon still beli lagi..sesambil wat keje 2 kunyah la dorang ni..masa kecik suka mkn ikut step..
Mula2 makan kepala, pastu tangan, pastu kaki lak..hahaha..macam2..lawak je...
xsilap la ada perisa susu satu lagi ni..tapi yg 2 xfemes cam perasa coklat nila..
emm..nyum2..jom mkn :P

(*Byk lagi makanan nostalgia masa kecik2 nih..)

Rumah Terbalik di German..

Yahoooo..dengan tertulisnya tajuk di atas..maka sy sudah kembali ke dunia blog..haha (scheme A je...hehe) alhamdulillah mood rajin dh dtg..walaupun skarang ni tgh bertemankan cik selsesema n cik puan batuk..he2.

Ok, pagi tadi cik ekin ada terdengar kt radio ttg rumah terbalik kt Jerman 2..jadik dlm kpala otak ni duk tertanya2 lah "guane gak rupo bentuk rumoh terbalek ni??"..so skang ekin ada search pic dia..konon2 nk tengok lah rumahnye camne..acu tengok kt bawah nie...

rumah terbalik

(Amik nak..betul2 design terbalek nih..terbaek3.. )

ktichen

(kalau basuh pinggan ni confirm xdan bersih..wakaka)

mandi

(ni kalau &$#@^@ ni faham2 jelan..heeee..jgn mrh na..)

ruang makan

(hmm...tengok jelah...pelik sungguh)


Amacam?? betul terbalek kan?? hmm..2 la org gitau xcaye...creative jgk otak dorang ni ye..

04 April 2011

Kemalasan..

*sorry guys.. se menjak, 2 menjak n 3 menjak ni ekin sgt malas dalam segala hal..haha..so ekin nk rest dari dunia blog..I'll be right back after this...
Tata..titi..tutu....

08 March 2011

Resepi Apam Kukus..Nyummmm3

Sedapppnye dapat makan kueh diatas di waktu petang2 mcm nie...hai..terbayang2 pulak rasanye....
Ni nk share skit resepi kueh apam kukuh ni..nanti leh la cuba buat kt rumah makan bersama org tersayang..hehehe..Selamat mencuba (buat diriku yg xpernah buat kueh ni..)

Bahab-bahannye:

360g Tepung Gandum
360g Gula
2 Biji Telur
200ml Aiskrim Soda
2 Sudu Kecil Asen Rose (Ala..dalam 2 tudung dia je..)
*Asen ni perasa tau..bukan pewarna 2..

Cara-cara nk buatnye:

1. Pukul telur + gula sampai kembang semangkuk gitu..
2. Masukkan esen rose, aiskrim soda..pukul smpai kembang lagi..
3. Masukkan tepung gandum sikit demi sikit ye..pukul smpai kembang ala2 cik siti wan kembang pon xpe...
4. Kemudian tuang dlm loyang yg kecik2 yg dh dilapik dengan kertas kuih 2..
5. Kukus smpai dia terbuka/kembang cam bunga gitu..

* nak bagi cantekkk, calit la pewarna kt atas kuih 2 masa nk kukus, so bila kembang warna dia bercampur2...kasi cantek baru selera nk makan..hehe

Emm..sedapkan kueh ni..

05 March 2011

::Healthy Time::

Wah..harini ekin bangun jam 5.20 pagi hokey...ulang balik 5.20 pagi n masih tidak tidur sehingga sekarang..sgt memecah rekod kerana hari ini adalah hari minggu...haha
Selalu2 nye bangun jam 6.30..pastu smbung tido..bukan la ngantok sgt tapi suke je duduk dlm toto 2 pagi2..coz wktu pagi la sejuk..

Harini bangun dengan semangat waja kerana nak menghabiskan masa2 sihat bersama rakan2 housmate ku..apalagi kalau bukan joging..Port yg slalu aku p kt Taman Sedia..xpun area Brinchang...syok 2...tapi nk dijadikan criter xjadi pulak harini..ada sebab2 yg xdapat dielakkan..

Pagi2 member dh ajak bekpes kt Tanah Rata..haha..Ust.Tantawi, My n Mira..Pastu pergi survey jem stobeli kt KHM..maka aku pon menyuruh@meminta tolong ostad tantawi supaya snap aksi berikut..haha..menghilangkan bosan..(camera aku rosak daaa)

-Ni kalo curik ni leh jatuh hukum ni-


Sapa mau??


Ini la kerjanye kalau jogging xjadi..berjalan je kejenye..
Best kan kalau dpt macam dulu...rindunya zaman2 nie....

-member2ku yg poyoooo..hahaha..sori beb-


-penat jogging bergambar je kerjanye-


-Hello2!!-


-Hahahaha..da penat da nieeee..-


-Penat..Tapi masih mampu tersenyum..ececece..-


So..Bila nk jogging lagi ni? membakar lemak2 yg lebey nie..petang ni ok kot...
Sape nk jogging? Let's go...

-Sweet-

01 March 2011

Kenapa Tak Rogol Saya??

Uitsss...amat terkejutkah kamu membaca tajuk di atas?? no..no..no..bukan ekin..tetapi ada cerita yg ekin nk share dgn korang...kisah ni ekin terima daripada seorang rakan (Cik Baizura) namanya..TQ..selepas ekin baca cerita ni..rasa amat tersentuh jiwa sanubari ini..emm, korang baca lah sendiri..Sekadar untuk renungan bersama....


Kisah benar ini berlaku di US .
Ia tentang seorang wanita dari Malaysia yang bekerja di US . Dia memakai tudung dan memiliki akhlak yang bagus.

Suatu malam perempuan ini dalam perjalanan balik ke rumah dari tempat kerjanya. Kebetulan dia mengambil jalan singkat untuk pulang. Jalan yang diambil pula agak tersorok dan tidak banyak orang yang lalu lalang pada masa itu.

Disebabkan hari yang agak sudah lewat, berjalan di jalan yang agak gelap sebegitu membuatkan dia agak gelisah dan rasa takut. Lebih-lebih lagi dia berjalan bersaorangan.

Tiba-tiba dia nampak ada seorang lelaki (kulit putih Amerika) bersandar di dinding di tepi lorong itu. Dia sudah mula rasa takut dan tak sedap hati. Apa yang dia boleh buat waktu tu adalah berdoa ke hadrat Allah memohon keselamatan atas dirinya. Dia baca ayat Kursi dengan penuh pengharapan agar Allah membantu dia disaat itu.

Masa dia melepasi tempat lelaki itu bersandar, dia sempat menoleh dan dapat mengecam muka lelaki itu. Nasib baik lelaki itu buat tidak endah dan perempuan ini selamat sampai ke rumahnya.

Keesokkan paginya, wanita ini terbaca dalam akhbar yang seorang perempuan telah dirogol oleh seorang lelaki yang tidak dikenali dekat lorong yang dia jalan semalam hanya 10 minit selepas dia melintasi lorong tersebut. Muslimah ini yakin benar lelaki kulit putih yang dia lihat semalam adalah perogol itu.

Atas rasa tanggungjawab dia terus ke balai polis dan buat aduan. Wanita ni dapat mengenalpasti suspek melalui kawad cam dan selepas siasatan dilakukan, polis dapat bukti bahawa lelaki tersebut adalah perogol yang dicari.

Tapi perempuan ini hairan juga kenapa lelaki tadi tak jadikan dia mangsa ketika dia melalui lorong tersebut walhal dia keseorangan di masa tu, tetapi lelaki tadi rogol perempuan yang lalu selepas dia. Wanita ini nak tahu sangat sebabnya. Jadi dia minta kebenaran polis untuk bercakap dengan perogol tadi sebelum hukuman dijatuhkan (sebelum lelaki tadi di bawa ke tempat lain).

Dia pun tanya perogol itu..

“Why don’t you do anything to me on that night even though you know that I’m alone?”
(Kenapa awak tak buat apa-apa kat saya malam tu walaupun awak tau saya seorang je masa tu?)

Perogol tu jawab:

“No, you are not alone. That night I saw two young man walking with you. One on your right side and the other one was by your left side. If you were alone of course you will be my victim.”
(Tak, awak bukan berseorangan. Malam tu saya nampak ada 2 orang lelaki berjalan dengan awak. Seorang sebelah kanan awak dan sorang lagi sebelah kiri awak. Kalaulah awak sorang2 malam tu, sudah pasti awak jadi mangsa saya..)

Wanita ni rasa amat terkejut bila dengar penjelasan perogol tu. Dia bersyukur ke hadrat Allah kerana memelihara dia malam itu, mungkin juga berkat ayat Kursi yang dia baca malam itu.


p/s : MORAL CERITA INI???

Jika kita sebagai hambaNya menurut segala perintah dan meninggalkan segala laranganNya, Dia pastinya akan sentiasa dekat dengan kita dan memelihara kita. Wanita tadi pertama-tamanya menutup aurat di US dan memang seorang yang menjaga batas-batas yang ditetapkan Islam. Mungkin dua orang lelaki yang menemani wanita itu adalah malaikat yang diutuskan Allah untuk menjaga hambaNya yang sentiasa ingat akan diriNya.

"...Barang siapa membaca ayat Kursi apabila berbaring di tempat tidurnya,Allah mewakilkan 2 orang Malaikat memeliharanya hingga subuh. Barang siapa yang membaca ayat al-Kursi ketika dalam kesempitan nescaya Allah berkenan memberi pertolongan kepadanya ..."
[Dari Abdullah bin ‘Amr r.a.]

Sebuah kisah benar yang sangat sangat menarik pada pandangan ku...
semoga kite semua mendapat pengajaran dan ilmu yang bermanfat...
sebagai hamba kita seharusnya percaya dengan kemampuan senjata orang mukmin iaitu DOA….

semoga kita sentiasa dipeliara Allah dari kejahatan syaitan yang di rejam…….

Korang yg bergelar wanita...amalkanlah..
moga lelaki bermata buaya emas tak ganggu kalian...

-Tamat-

Kalo kamu suka sila klik ye..TQ..

Damainye Isnin..(i mean SELASA)

Ahhhhh..selalunya aku tidak menyukai hari isnin **selasa..kerana..hari isnin **selasa lah hari paling boring, bosan, bizi dan sebagainya..tapi bukanlah bermaksud membenci hari isnin or selasa..tapi perkara2 yg ada pada hari isnin **selasa amat2lah menyesakkan nafasku..

Ekekeke..tapi, hari isnin ** selasa pada harini..yakni pada 1 Mac 2011. (La..dah bulan Mac pon)..amat la damai dan aman sekali..buat kerja dengan tenang tanpa ganguan manusia2 yg berkaitan..
ahhh..suke..suke..suke...kerja banyak tapi hati senang..itu macam manyak bagos maaaaa...

Harap korang pon hepi jgk harini..Hev a nice day..harini hari senyum luas2 shayerrrr.. :)


**haha..Selasa rupanye..perasan isnin..tula pasal..hadoiii...

26 February 2011

Adab Sebelum Tidur

Wah..Syoknye Tidur...hehehe


Adab Sederhana Sebelum Tidur

Apa pasal ekin tulis entry berkenaan adab sebelum tidur...sbb kadang2 ekin main tidur aje...cuma baca bismillah..jarang baca DOA. Mak ekin slalu gak pesan..nak tido kena buat itu, buat ini..bukan apa, nak elak dari sebarang ganguan yg tidak elok..
Hmm..ikut jgk skejap..tapi lama2..hilang..bila badan da letih, letak je kepala..otomatik belajar ke Laut China Selatan..haha.
Tapi xdela sampai lukis peta Laut Merah ke ape ke..ngeh3. Okeh2, mesti korang nk tau ape adab sebelum tidur. (Mestila sebelum tidur coz semasa tidur kita mmg xsedar dh pon..kikiki)

Nila antara adab2 yg SEPATUTNYA kita amal kan...

1. Bersuci  
(Bersihkan diri..gosok gigi..Wudlu, Mandi Besar)

2. Muhasabah diri;
Maknanye..sebelum tidur 2 kenalah pikir-pikirkan apa yg dah kita buat di siang hari..dosa ke..pahala ke..baik ke..buruk ke..kena pikir2 jgk.. 

3. Tidurlah seawal mungkin
-Maknanya jangan la tidur terlalu lambat kerana mengerjakan kerja2 yang tidak berfaedah..

4. Berbaring dg miring kanan
-Itulah cara Rasullullah S.A.W tidur..seeloknya kita ikut..tapi sekarang oran tidur mcm2 gaya kan...ikut sellesa la kot..

5. Menutup Pintu, Jendela, lampu dan api
-Ha...ni penting ni..mana la tau, sakgi xtutup pintu masuk la bnda2 yg xsepatutnya masuk..susah...(Jaga keselamatan rumah)

6. Baca Ayat Kursi, dua ayat terakhir dr Surah Al-Baqarah, Al-Ikhlas dan Al-Mu'awwidzatain (Al-Falaq dan Al-Naas)
-Sebagai Org Islam..ini lah jadi pelindung kita..coz semuanya datang dari Dia..kita mohon supaya sentiasa dilindungi..

7. Berdo'a
-Berdoalah kerana Allah akan mendengar kita xkira masa..even masa kita nk tidur pon..

8.Ucap Kalimah Syahadah
-Penting ni..mana la tau ajal kita xpanjang..(nauzubillah). 

Semoga kita dapat amalkan adab2 sebelum tidur 2...hmm..kalau ada yg ekin tertinggal sila la bagitau..
Okay ekin pun nk tidur dah..Goodnite..



Salam...

25 February 2011

Kabus di Cameron Highlands

Ni bukan nk menunjuk ke ape...tapi siyez..semalam sejuk giler di sini. Jam baru 10 pagi tapi dia punya kabus...mak aiiii..xnampak ape..betul..xnipu ehhh...sejuk giler...tengok xcaye..tebalkan kabus?











Harini Alhamdulillah cuaca elok...burung2 pun berkicau..aman je rasa..sesambil itu ekin pun menikmati segelas ho..ho..ho..horlicks...hehehehe. Macam dalam TV 2....
Hope cuaca cerah la harini..

21 February 2011

Congrats!


Tonite..ekin rase heppi coz berjaya "menjemput" seorang rakan utk bersama-sama memeriahkan dunia bloggers ini. Suatu masa dulu pun ekin pernah "dijemput" juga utk menyertai blog..wahhhh...


Ekin masih baru setahun jagung..sgt banyak benda yg xreti lagi hokey..dapat create blog ni pun syukur "Alhamdulillah" dah..
Erm..so, kepada sesape yg terer merer tu same2 la membantu kami yg maseh ingin belajar ini.

Puas,puas,puas..itulah perasaan bila dapat menulis dalam nie...nak hepi ke, nak sedih ke..tulis je..peduli ape..we have right to express our feeling rite..I dont care org nk cakap ape..as long ekin xcakap benda2 yg xbaik or "tutttttt" (&5%*$#@!#@) dalam ni..heh3.

P/s: u r most welcome purple butterfly@ name glamer baru ke? wakaka..anyway u will olwez sweet@manesz oke!.

Daa...syg korang..Muahhh!
Baby..baby..tunjuk muka hudoh skit...


Hahahaha..comel.....Time acehhh...